Verkoop je woning met zekerheid

Bespaar tijd en geld door je woning voor de verkoop te laten keuren

Wil jij je woning verkopen?

Wil jij je woning ook zo snel mogelijk verkopen voor de hoogst mogelijke opbrengst? Laat een bouwkundige keuring uitvoeren voordat je het verkoopt. Op die manier ben je transparant over de staat van je woning en het versterkt jouw onderhandelingspositie. Hier kun je dan ook de vraagprijs op baseren. We snappen dat je bij het verkopen van je woning niet direct denkt aan een bouwkundige keuring. Toch is het belangrijk om als verkoper niet te gaan wachten tot een potentiële koper je huis laat keuren. In de praktijk zien wij vaak dat er in de voorlopige koopcontracten ontbindende voorwaarden worden opgenomen die betrekking hebben op een bouwkundige keuring. Indien er gebreken aanwezig blijken te zijn, kan een koper zich terugtrekken. Je kan ook als verkoper de prijs van je woning flink verlagen, om je woning alsnog met gebreken te kunnen verkopen. Dit is niet wenselijk, toch?

Ik wil meer informatie

Waarom een bouwkundige keuring bij de verkoop?

  • Je verkoopt je huis tegen een betere prijs en in minder tijd
  • Goed in de markt
  • Minder ontbindende voorwaarden
  • Geen vertraging en geen verlaging van de koopsom bij eventuele gebreken
Bouwkundige keuring

Meer informatie aanvragen

Veranderende markt

In de krappe, overspannen huizenmarkt boden veel kopers veel geld op woningen. Om meer kans te maken, lieten zij vaak de ontbindende voorwaarden weg uit het koopcontract. Bleek er na de aankoop van een woning iets mis te zijn, kwamen de kosten bij de koper terecht. In de huidige markt verandert de positie van kopers. Met meer aanbod op de markt worden beslissingen minder 'gehaast' gemaakt. Een bouwkundige keuring wordt tegenwoordig dan ook weer vaak opgenomen in de koopcontracten. Om als verkoper alvast een bouwkundige keuring vooraf te laten uitvoeren, ben jij de koper een stap voor. Neem je H en S Makelaardij in de arm als verkoopmakelaar, is de bouwkundige keuring helemaal gratis! Onze keuringen worden door een externe partij verzorgd: compleet onafhankelijk, professioneel en met een duidelijk rapport.

Sneller verkopen met een bouwkundige keuring

Een woning verkopen doe je het liefst zo snel mogelijk. Zeker als je al een nieuwe woning hebt aangekocht. Een koper houdt vaak rekening met twee ontbindende voorwaarden: voorbehoud van financiering en voorbehoud van een bouwkundige keuring. Als je als verkoper een bouwkundige keuring uit laat voeren, verloopt de verkoop sneller en sta je als verkoper sterker bij de onderhandelingen. De koper weet hierdoor namelijk exact wat de mogelijke gebreken zijn van jouw woning en hoeveel kosten dit met zich meebrengt. Er hoeft hierdoor minder onderhandeld te worden over de verkoopprijs. Ook voorkom je hiermee dat een koper een bouwkundige keuring inzet als ontbindende voorwaarde.

Een voorbeeld

Voorlopig koopcontract
In een voorlopig koopcontract is de clausule verkocht onder voorbehoud van een bouwkundige keuring opgenomen. Indien er gebreken blijken te zijn, kan de koop ontbonden worden wanneer deze meer dan €5000,- bedragen.
Bouwkundige keuring
De koper besluit een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, waaruit blijkt dat er gebreken zijn. De directe herstelkosten zijn €16.000 euro. Dit vindt de koper te veel en trekt zich terug. Dit mag, op basis van de ontbindende voorwaarden.
Toch verkopen?
Soms komt het voor dat een koper (ondanks de negatieve resultaten van de bouwkundige keuring) jouw woning wil kopen. Dat is zeker mooi, maar de koper komt met een prijsverlagingsvoorstel van €16.000 euro, vanwege de herstelkosten. Als je als verkoper weet wat er qua kosten nog bij komt, sta je veel sterker in de onderhandelingen!

Verkopen = gratis bouwkundige keuring

Door H en S Makelaardij in te schakelen als verkoopmakelaar zorgen wij ervoor dat je woning bouwkundig gekeurd wordt. Op deze manier sta jij als verkoper sterk.

  • Voor de onderhandelingen weten waar je aan toe bent
  • Bespaar tijd en geld
  • Vergroot je verkoopkansen

Registreer je alvast voor deze actie

Wil jij je woning verkopen?

Wij vertellen je graag wat H en S Makelaardij voor je kan betekenen en vinden het leuk om kennis met je te maken.

Wat onze klanten vinden

10 Mikey Wiedijk 24 mei 2023

Toen ik een bod uitbracht op een woning maar geen geluk had om de koper te worden, werd ik toch even gebeld door H&S makelaardij toen de verkopend makelaar. Vanwege het fijne contact heb ik aangegeven...

9.0 Diana Verdaasdonk Deken Maeslaan 19 05 mei 2023

Snel contact. We werden continu goed geïnformeerd en op de hoogte gehouden. Ontvangst op kantoor was erg fijn. Heldere uitleg van processen, duidelijkheid over kosten. Prima inschatting van de...

9.0 Anoniem Molenstraat 70 26 apr. 2023

Snel en efficiënt, heel open en duidelijk. Strikt wat betreft betrouwbaarheid en eerlijkheid over en weer.

10 Anoniem Moleneind 75 20 mrt. 2023

We hebben een zeer prettige ervaring met H&S, worden tijdens het hele verkooptraject goed op de hoogte gehouden over de gang van zaken. H&S medewerkers zijn zeer attent en hebben een goede kennis van...

10 Mevr. van Tilburg Straatweide 25 14 feb. 2023

Fantastisch makelaar die weet waar ze het over hebben!! Denken mee en adviseren! Wij zijn een zeer tevreden klant

8.8 Monique Ginneken Kolfbaanstraat 77 03 feb. 2023

Contact met Makelaar verliep, prettig, deskundig en persoonlijk. Goed bereikbaar en werd van iedere stap op de hoogte gehouden.

9.0 Anoniem van Slingelandtstraat 49 24 jan. 2023

De persoonlijke aanpak en benadering voelt vertrouwd en dat geeft een gerust gevoel. Ook randzaken worden deskundig opgepakt.

9.8 Annemiek Heerema Kalkoenstraat 29 08 nov. 2022

Het contant met H&S Makelaardij verliep heel fijn. Je kon altijd terecht met vragen en of suggesties. Handig dat zij met een gezamenlijke app je snel en effectief op de hoogte houden van het wel en...

10 Dhr. Guy Adan Roerdomp 7 20 okt. 2022

Het contact met onze makelaar verliep perfect, wij wisten niet dat er ook makelaars zijn die persoonlijk contact heel belangrijk vinden en ook op elk moment van de dag voor je klaar staan. Vanaf dag 1...

10 Anoniem Roerdomp 7 20 okt. 2022

Het contact met onze makelaar verliep perfect, wij wisten niet dat er ook makelaars zijn die persoonlijk contact heel belangrijk vinden en ook op elk moment van de dag voor je klaar staan. Vanaf dag 1...

H en S Makelaardij
Beeksestraat 42 B
4841 GC Prinsenbeek

Back to top